maandag 12 maart 2012

Bouillon maken: heldere gevogeltebouillon

Er zijn 3 basisbouillons: de heldere vleesbouillon, de heldere gevogeltebouillon en de pot-au-feu (groentebouillon).


Dit is post 2 van 3.


Heldere gevogeltebouillon
De ingrediënten hieronder zijn voor 1 fond



Ingrediënten

  • 1 kip van 1.5 kilogram
  • 5 of 6 afvalstukken van gevogelte
  • 1 runderbeen
  • 1 kalfspoot
  • 2 uien
  • 1 knoflookteentje
  • 5 of 6 kruidnagels
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 100 gram wortelen
  • 50 gram rapen
  • 1 voetselderij
  • 1 takje peterselie

Bereiding
  1. Een kookpan voor 2/3 met water vullen. De kip, het gevogelte-afval, het runderbeen en de kalfspoot toevoegen.
  2. Zouten, peperen en aan de kook brengen. Afschuimen en zachtjes laten verder koken.
  3. In de oven een ongepelde ui roosteren. Als de ui goed geroosterd is bij de soep doen samen met een geplet én een ongeplet knoflookteentje, de kruidnagels, de gepelde ui, het blaadje laurier, de wortelen, de rapen, de voetselderij en het takje peterselie.
  4. Opnieuw aan de kook brengen, een 2e maal afschuimen en gedurende 2 uur op een zacht vuur laten koken

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten