Ingrediënten:
- 2 geschilde aardappelen, in stukjes gesneden
- 2 uien, in stukjes gesneden
- 13 tomaten, in stukjes gesneden (meer tomaten mag, dit versterkt de smaak)
- tomatenpuree (begin met 3 eetlepels)
- room (ook 3 eetlepels)
- ketchup (2 eetlepels)
- 2 liter groentebouillon (met blokjes, of op voorhand klaargemaakt)
- olie
- 350 gram gehakt
Bereiding:
- Verhit de olie in een pan of een pot en stoof hierin de aardappeltjes met de uien
- Voeg de tomaten bij de groentebouillon en laat 20 minuten koken
- Pureer de soep, en als je dit wil zeef ze
- Voeg de ketchup en tomatenpuree toe
- Rol van het gehakt kleine balletjes, en rol ze wat in bloem
- Voeg de balletjes bij de soep en laat koken tot de balletjes klaar zijn
Nog een laatste tip van Piet Huysentruyt: gebruik geen groene groenten want dit laat je soep alleen maar verkleuren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten