woensdag 31 oktober 2012

Piet Huysentruyt feestelijke pompoensoep


Ingrediënten:
  • een halve pompoen
  • 1 aardappel
  • wit van een prei
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 liter groentebouillon (zie recepten links op de pagina)
  • 2 schijfjes gedroogde ham (ganda)
  • 4 eetlepels verse geitenkaas
  • peterselie
  • 200 milliliter room
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
Bereiding:
  1. Snij alle groenten in stukjes en stoof ze aan tot ze mooi glazig zijn.
  2. Voeg de groentebouillon toe en laat 45 minuten koken.
  3. Pureer de soep met een mixer en voeg er de room bij
  4. Neem een schijfje ham, smeer er de geitenkaas op, rol op en strooi er de Italiaanse kruiden op.
  5. Serveer de pompoensoep met fijngesnipperde peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten